woensdag 10 juni 2009

LBC-NVK bezoekt UNI Communicators Forum in Cyprus



UNI Communicators Forum: wat is dat zie ik je denken...

Uni Global Union is een wereldvakbond met ruim 21 miljoen leden. LBC-NVK is een van de vakbonden die lid is van deze wereldvakbond. Onder het motto 'samen zijn we sterker' probeert Uni onder meer globale, wereldakkoorden met multinationals te sluiten, internationale en nationale campagnes en acties te ondersteunen en vakbonden wereldwijd een duwtje in de rug te geven.

Vandaag de dag is communicatie met de buitenwereld essentieel. Uni Global Union kan maar wegen als ze voldoende bekend is. Idem dito voor alle andere vakbonden. Vandaar de belangrijke focus op digitale communicatie. Internet/email edm zijn immers niet meer weg te denken uit ons dagelijks en professioneel leven. Voor Uni is het internet een belangrijk communicatieinstrument om met ons - vakbonden wereldwijd - in contact te treden. Daarnaast is het voor iedere zichzelf respecterende vakbond noodzaak om aanwezig te zijn op het internet.

En daar gaat dit forum over. Hoe manifesteren we ons op het internet? Wat doen we met onze websites? Wat doen we met het Web 2.0-verhaal? Willen we meer interactiviteit op het net: intenser communiceren met onze leden en/of vakbondsafgevaardigden via internet? Wat met sociale netwerksites als Facebook en Twitter? Hoe bereiken we (nieuwe) doelgroepen, denk aan de jonge werknemers, studenten, allochtonen? Kan internet ons daarbij helpen? En wat met online actievoeren? Of online leden werven?

Dit en meer bespreken we op dit internationale forum dat jaarlijks georganiseerd wordt. Steeds in een ander continent. Na bijvoorbeeld Singapore en Kaapstad is dit jaar Cyprus (als Europees land) aan de beurt.

En vanuit een zeer zonnig Cyprus probeer ik jullie op de hoogte te houden van dit boeiende event.

Tot later!

Monique Braam
(stafmedewerker LBC-NVK-persdienst)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten