vrijdag 10 juni 2011

Fusie EMF - EMCEF - ETUF-TCL in de maak

Vandaag werd op het congres het belangrijke startschot gegeven voor een voorgenomen fusie tussen het EMF, de Europese Chemiefederatie en de Europese Federatie van de Textiel, Kleding en Leer. Ofwel een bundeling van krachten tussen drie belangrijke federaties: EMF, EMCEF en ETUF-TCL. Deze grote federatie zou in de loop van 2012 operationeel moeten worden. Een extra stichtingscongres zal deze fusie bekrachtigen.

In het neo-liberale Europa van vandaag wordt het voor de vakbonden nog belangrijker om met één stem te spreken. De macht van het getal telt en zal nodig zijn, zie de gebeurtenissen in Griekenland en de moeilijkheden in Spanje en Portugal. Maar ook in het licht van Europa 2020 maken we met extra grote federaties meer kans om gehoord te worden en kunnen we ons aanbieden als belangrijke gesprekspartner in de Europese sociale dialoog richting de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese werkgeversorganisaties.

De voorgenomen fusie werd unaniem goedgekeurd op het congres, meer nog, de resolutie werd op langdurig applaus onthaald.

Auteur: Monique Braam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten