donderdag 9 juni 2011

LBC-NVK stelt zich voor op het EMF Congres

Een congres is meer dan statuten, resoluties en stemrondes alleen. Het is bovenal een ontmoetingsplaats om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Een infomarkt ondersteunt dit idee. Aan de aangesloten leden was op voorhand gevraagd om een stand in te richten. LBC-NVK liet zich niet onbetuigd.
We vormen een licht vreemde eend in de bijt vanwege onze 'doelgroep': de 'white collar workers' ofwel bedienden en kaderleden. In de meeste landen bestaat het onderscheid tussen arbeiders en bedienden niet en bijgevolg zijn de vakbonden ook niet onderscheiden op basis van statuut. Maar bij ons dus wel...

Op de infomarkt stellen we drie projecten in 'the picture': een vormingsproject 'the learning mentor' waarbij we het belang van vorming en opleiding centraal stellen. Daarnaast focussen we op onze vergrote aandacht voor jongeren. Onder meer via jobbeurzen die georganiseerd worden door universiteiten en hogescholen proberen we ons bekend te maken bij de laatstejaarsstudenten; een potentiële doelgroep voor onze werking. De voorbije jobbeurzen waren een groot succes voor LBC-NVK in termen van profilering, kennismaking en ontmoeting. Een laagdrempelig initiatief waarbij we veel jonge mensen ontmoetten en informeerden over het belang van een (kader)vakbond. Tot slot  richten we op de infomarkt onze aandacht op onze samenwerking met het Financieel Actie Netwerk rond de campagne 'laat het grote geld niet ontsnappen'.




Onze Finse collega's van een ingenieursvakbond voelde zich ras thuis bij LBC-NVK

Auteur: Monique Braam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten